Składniki:
owoce:
- 270 g obranego rabarbaru
- 150 g mrożonych malin
- 1 łyżka kaszy manny
- 2 łyżki cukru brązowego
kruszonka:
- 40 g orzechów arachidowych
- 40 g orzechów laskowych
- 40 g oleju kokosowego
- 1 łyżka kakao
- 2 łyżki cukru brązowego
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
do podania:
jogurt kokosowy - 1 łyżeczka na porcjęWykonanie:
- Rabarbar obieram i kroję na kawałki.
- Wrzucam do miski razem z malinami i posypuję kaszą manną i cukrem. Mieszam.
- Orzechy rozdrabniam w blenderze i wrzucam do drugiej miski.
- Dodaję olej, kakao, cukier i ręką ugniatam jak kruszonkę.
- W foremce (u mnie do tarty) układam owoce a na nich kruszonkę.
- Czekoladę łamię na małe kawałki i układam na wierzchu.
- Piekę w 200 stopniach 30 minut.
- Podaję polane łyżeczką jogurtu kokosowego.
Przygotowane owoce |
Składniki na kruszonkę |
Gotowa kruszonka |
Po 1 min w piekarniku |
Gotowy rabarbar z malinami pod kruszonką |
Porcja z jogurtem kokosowym |
Apetyczny kolor malin |
Wspaniale wygląda, dzisiaj wypróbuję.
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że smakowało:))) pozdrawiam
OdpowiedzUsuń