Składniki:
(2 porcje)- 150 g makaronu z czerwonej soczewicy
- 180 g gotowanych buraków
- 3 ząbki czosnku
- 50 g orzechów włoskich
- szczypta pieprzu
- 1/4 łyżeczki soli
- 1 łyżka płatków drożdżowych
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
do posypania:
- szczypta sezamu
- szczypta czarnuszki
- parę liści rukoli do ozdoby
- ocet balsamiczny kremowy
Wykonanie:
- Gotuję makaron.
- Gotuję buraki lub kupuję ugotowane w sklepie.
- Wrzucam buraki i resztę składników do blendera i rozdrabniam.
- Makaron odcedzam i łączę z sosem.
- Posypuję czarnuszką, sezamem i dorzucam liście rukoli.
- Skrapiam kremowym octem balsamicznym.
0 komentarze
Prześlij komentarz