Składniki:
- 1/2 szklanki mąki z ciecierzycy
- 1/2 szklanki wody
- 1/2 łyżki płatków drożdżowych (do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością)
- 1/4 łyżeczki kuminu
- szczypta soli
- szczypta soli kala namak (zwanej "czarną", do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością)
- 1/2 łyżki oliwy
- dowolne, ulubione dodatki, np: ajwar, pesto, ogórek, pomidorki cherry, garść zieleniny
Wykonanie:
- Do miski wsypać mąkę, wodę i przyprawy.
- Wymieszać składniki trzepaczką i odstawić na 5 - 10 min.
- W tym czasie przygotować ulubione dodatki.
- Rozgrzać na patelni oliwę i wlać mieszankę omletową.
- Poczekać ok. 2 min aż się zetnie i przewrócić na drugą stronę.
- Podawać z dowolnymi dodatkami.
0 komentarze
Prześlij komentarz