Słoneczny dzień, to idealny dzień do gotowania w plenerze. Cudowne widoki rozciągają się ze skalnego wzgórza z latarnią morską Vistnes. Lunch w takim miejscu to uczta dla ciała i ducha. Delikatny wiaterek i ciepłe słońce zachęcają by pozostać tu jak najdłużej...
Składniki:
- 230 g ugotowanej zielonej soczewicy (u mnie z kartoniku)
- 1 szalotka
- 1 ząbek czosnku
- 1 mała marchewka
- 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
- mieszanka przypraw (sól, pieprz, suszona cebula, czosnek, kurkuma i oregano)
- rukola
- ogórek
- czerwona papryka
- oliwa z oliwek
- kukurydziane taco tubs ze sklepu
sos:
- 2 łyżki gęstej śmietany (u mnie owsiana)
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka koperku
Wykonanie:
- Wlewam oliwę do patelni i podsmażam pokrojoną szalotkę i czosnek aż zmiękną.
- Dodaję wędzoną paprykę i mieszankę przypraw. Mieszam.
- Dodaję soczewicę i cienko pokrojoną marchewkę. Podsmażam 5 minut.
- W międzyczasie kroję w plasterki ogórka i paprykę oraz przygotowuję sos.
- Wkładam wszystkie składniki do mini tacos.
- Dodaję sos.
0 komentarze
Prześlij komentarz