Odświeżająca, lekka i zdrowa przekąska, która może być również surówką do obiadu. Bardzo ładnie prezentuje się na stole, więc warto "przetestować" ją na gościach:)
Ja swoje rollsy zwinęłam w plenerze (nad brzegiem morza), bo przy tak pięknym słońcu widoki są nieziemskie...
Składniki:
(4 rollsy)
- 1/2 ogórka szklarniowego
- 1 małe awokado
- 1 ząbek czosnku
- 1 mała marchewka
- 5 suszonych pomidorów
- sól, pieprz
- cytryna
Wykonanie:
- Wydrążam awokado i ugniatam widelcem.
- Czosnek i suszone pomidory kroję drobno i dodaję do awokado.
- Dodaję sól i pieprz.
- Skrapiam cytryną i mieszam. Odstawiam.
- Marchewkę kroję na cieniutkie paski. Używam specjalnej obieraczki, ale można użyć tarki.
- Ogórka kroję na cienkie, podłużne plastry (8 plastrów). Używam obieraczki do warzyw.
- Układam dwa plastry ogórka obok siebie tak aby jeden zachodził na drugi.
- Rozsmarowuję łyżkę guacamole, kładę parę słupków marchewki i delikatnie zwijam rollsa.
- Posypuję natką pietruszki.
- Przekłuwam rollsy wykałaczką żeby lepiej się trzymały.
0 komentarze
Prześlij komentarz