Apetyczne, pachnące bananami i przyprawami placki owsiane z chia, polane syropem klonowym, to wymarzone śniadanie na słodko. Przygotowane na świeżym powietrzu, smakuje jeszcze lepiej! Do tego gorąca kawa i można zaczynać dzień. Miejsce w pobliżu mostu Hafrsfjordbrua okazało się idealne do gotowania w plenerze.
Składniki:
(4 placki)
- 1 banan
- 4 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżeczka chia
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- szczypta cynamonu
- szczypta kardamonu
- szczypta imbiru
- oliwa z oliwek
- syrop klonowy
Wykonanie:
- Rozgniatam banana widelcem.
- Dodaję płatki owsiane, chia, sok z cytryny i przyprawy.
- Mieszam aż do połączenia składników.
- Odstawiam na 5 - 10 minut.
- Na patelni rozgrzewam oliwę i smażę placki (ok. 3 minuty z każdej strony). Powinny się trochę przyrumienić.
- Podaję polane syropem klonowym.
0 komentarze
Prześlij komentarz