Sałatkę przygotowałam w pobliskim parku w Randabergu. Życie tutaj toczy się baardzo powoli i od razu łapie się dystans do wszelkich ziemskich spraw:)
Kolorowy, zdrowy posiłek w takim miejscu to czysta przyjemność...chwilo trwaj...
Składniki:
- oliwa z oliwek
- 50 g szalotek
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- 1/2 łyżeczki kuminu
- szczypta papryki ostrej
- 50 g papryki czerwonej
- 2 łyżki suszonych pomidorów
- 175 g ugotowanej cieciorki
- 70 g kukurydzy z puszki
- 5 szt. pomidorków koktajlowych (pomarańczowe)
- pęczek natki pietruszki / kolendry
- sok z 1/2 limonki
Wykonanie:
- Na patelni rozgrzewam oliwę, podsmażam szalotki i czosnek.
- Dodaję pokrojoną w kostkę paprykę i suszone pomidory.
- Wsypuję przyprawy, mieszam i podsmażam ok. 5 minut.
- Odstawiam do wystudzenia.
- W międzyczasie do dużej miski wsypuję cieciorkę, kukurydzę, pomidorki przekrojone na ćwiartki, natkę pietruszki / kolendrę.
- Dodaję sok z limonki.
- Dodaję wystudzone warzywa z patelni i dokładnie, delikatnie mieszam.
- Podaję z kromką domowego chleba na zakwasie.
0 komentarze
Prześlij komentarz