Deser wygląda na skomplikowany, ale chyba jest to najprostszy przepis jaki do tej pory przygotowałam. Wystarczy kupić ciasto filo, wyjąć ze spiżarki słoik gotowych jabłek na szarlotkę i gotowe. Nie mogłam w to uwierzyć, że po 30 minutach można już ze smakiem chrupać zrumienione płatki filo. Zapach cynamonu niesie się po domu i robi się od razu jakoś... przytulniej? Czy to możliwe?
Składniki:
- ciasto filo
- słoik jabłek na szarlotkę
- cynamon
- miechunka do ozdoby
- olej
Wykonanie:
- Ciasto filo dzielę na prostokąty.
- Foremki do muffinek smaruję olejem.
- Układam warstwy ciasta, smarując każdy kawałek olejem.
- Łyżką nakładam jabłka, posypuję cynamonem.
- Piekę w 190 stopniach C około 15 min, aż filo zbrązowieje.
- Dekoruję miechunką,
0 komentarze
Prześlij komentarz