Niewielkie, zielone strąki, które można przygotować w niecałe 10 minut. Podaje je jako przystawkę, przekąskę lub dodatek do dania głównego.
Składniki:
- 200 g papryczek padron
- 3 duże truskawki
- 3 duże ząbki czosnku
- garść szpinaku
- oliwa z oliwek
- sól gruboziarnista
Wykonanie:
- Papryczki myję i osuszam.
- Truskawki kroję na ćwiartki.
- Czosnek kroję na duże kawałki.
- Na patelni wlewam niewielką ilość oliwy.
- Wrzucam czosnek i papryczki, mieszam i podsmażam na średnim ogniu. Mieszam od czasu do czasu.
- Jak zaczną pryskać, przykrywam metalową siatką.
- Podsmażam aż się przyrumienią.
- Podaję na liściach szpinaku. Oprószam solą i ozdabiam truskawkami.
0 komentarze
Prześlij komentarz