poniedziałek, 31 stycznia 2022

PAPRYCZKI PADRON Z TRUSKAWKAMI



Niewielkie, zielone strąki, które można przygotować w niecałe 10 minut. Podaje je jako przystawkę, przekąskę lub dodatek do dania głównego.

Składniki:

  • 200 g papryczek padron
  • 3 duże truskawki
  • 3 duże ząbki czosnku
  • garść szpinaku
  • oliwa z oliwek
  • sól gruboziarnista 

Wykonanie:

  1. Papryczki myję i osuszam.
  2. Truskawki kroję na ćwiartki.
  3. Czosnek kroję na duże kawałki.
  4. Na patelni wlewam niewielką ilość oliwy.
  5. Wrzucam czosnek i papryczki, mieszam i podsmażam na średnim ogniu. Mieszam od czasu do czasu.
  6. Jak zaczną pryskać, przykrywam metalową siatką.
  7. Podsmażam aż się przyrumienią.
  8. Podaję na liściach szpinaku. Oprószam solą i ozdabiam truskawkami.




0 komentarze

Prześlij komentarz