Idealny napój na ciepłe, wakacyjne dni. Arbuz orzeźwia, imbir pobudza, mięta odświeża, a limonka podkreśla smak. Nie spodziewałam się, że na urlopie będzie chciało mi się blendować koktajle i gotować wymyślne potrawy, a jednak... Energetyczne słońce na każdym kroku wręcz pchało mnie do działania. Dziwiłam się, że mi się chce. Mój plan wakacyjny był zupełnie inny: plaża, książka, drink z parasolką (albo i bez) i gapienie się w oszałamiający turkus wody. Właściwie wszystkie te punkty zaliczyłam, ale nie w pozycji horyzontalnej na leżaku:)
Składniki:
- ok. 1000 ml pokrojonego w kostkę arbuza
- 2 cm korzenia imbiru
- sok z 1 limonki
- mięta
- kostki lodu
Wykonanie:
- Arbuza obieram, kroję w kostkę i schładzam w lodówce (około 1 godzinę).
- Do blendera wrzucam arbuza, obrany korzeń imbiru, sok z limonki. Blenduję.
- Napój podaję na kostkach lodu z listkami mięty.
0 komentarze
Prześlij komentarz